Mide ve barsaklar.

--Dikkat : Burada yer alan ilaç adları ve kullanımları BENİM İÇİN !.Size çok ters gelebilir. Bu nedenle doktorunuza danışmadan, sakın ha, buradan okuyup kullanmayın. İlaçların yan etkileri, diğer ilaçlarla bileşimleri çok önemli. --

Bu kadar çok ilaç aldığınızda, önemli bir sorun ortaya çıkıyor : Mide. Midenizi korumak için Lansor ya da benzeri bir ilaç kullanmalısınız. Ben her sabah, aç karnına Lansor alıyorum. Panplas da bilinen ve çok kullanılan bir ilaç.

Bir dönem, kortizon almadığım zamanlar (sadece Talidomid aldığım zamanlar) Lansor almasam da olur diye düşünüp Lansor içmemiştim. Sonuç iyi olmadı, midem sancıdı. Şimdi sürekli olarak kullanıyorum.

Bir ara da gaz problemim oldu. Ne yersem yiyeyim midem davul gibi şişiyordu. Üstelik, yememi istemiyormuş gibi davranıyor, kasılıyordu. Doktorum Motilum verdi, rahat ettim. Günde üç kez, yemeklerden yarım saat önce alıyorum, gaz derdi kalmadı. Aslında gaz olduğunda, doktorlar gazın nerede olduğunu anlamaya çalışıyorlar. Midede şişkinlik şeklinde ise Motilum, gaz alt batında (barsaklarda) ise Meteospasmyl veriyorlar. Dediğim gibi, bu ilaçları buradan okuyup kullanmaya kalkmayın, doktorunuza sormalısınız. Benim yapmak istediğim, bu dertle yaşamanıza gerek olmadığını duyurmak: çaresi var, gaza katlanmak zorunda değilsiniz.

Gazdan kurtulmanın en iyi yollarından biri de yürümek. Yürüdükçe rahatlıyorsunuz.

Talidomid'in en önemli yan etkilerinden biri kabızlık yapması. İlk başlarda beni etkiledi ise de, kabızlık önemli bir sorunum olmadı. Siz yine de, Talidomid kullanıyorsanız, sürekli et yemeyin. Zeytinyağlılar, yağlı yiyecekler menüde bulunsun. Hatta yemek aralarında, 1/3 çay bardağı zeytinyağına biraz limon sıkarak içebilirsiniz, size yardımcı olur. Bu şekilde baş edemezseniz, Duphalac veriyorlar ama ilaçla kabızlıktan kurtulmak marifet değil, beslenme rejiminizi değiştirin. Daha çok balık, sebze, zeytinyağlı yiyin.

Yorumlar

  1. selam aleyküm abi ben kütahya/tavşanlıdan melih öncelikle allah hepimize şifarlar versin.benim de annemde bu rahatsizliktan var şuan doktor velcade tedavisine başladı umarım ii olur.abi siz bize bi doktor önere bilirmisiniz?
    Saygılar...

    YanıtlaSil
  2. Aleyküm selam kardeşim. Geçmiş olsun.
    Benim doktorum Acıbadem Kozyatağı hastanesinde, adı Siret Ratip. Mail adresi sratip@acibadem.com.tr
    Randevu için 0216 444 55 44
    Ben memnunum, tavsiye ederim. İstersen önce kısa bir mail at, durumu anlat. Genellikle cevap verir. Onsan sonra randevu alırsın.
    Devlet hastanesi dersen, bana yazan arkadaşlardan birinin mail'ini vereyim, onlar tavsiye etsin.

    Ümit Gülsen

    YanıtlaSil
  3. öncelikle herkese çok geçmiş olsun allah acil şifalar versi.bizde mm hastalığıyla şubat ayı son haftası tanıştık.79 yaşında bir yakınımıza kondu mm teşhisi.yaklaşık birbuçuk sene önce götürmediğimiz birim kalmamasına rağmen nöbet şekline öksürükleri başladı.ama sanki bir şey yokmuşta inadına öksürüyormuş gibiydi öksürüğü.dahileye,göğüs hastalıkları,kbb gibi birimler muayene etti.birbuçuk sene zaman zarfında öksürüğü geçmedikçe o dahiliyeciden o dahiliyeciye olmadı göğüse derken yapılmadık kan tahlili,çekilmedik göğüs filmleri,idrar tahlilleri kalmadı.boğazına endoskopiyle bile bakıldı.hep temiz çıktı.böbrek fonksiyonlarında bazı pürüzler olduğu onunda yaşa bağlı yeterince su içmemekten kaylandığı söylenildi taki 1-2 ay öncesi bir sabah işyerine belim çok ağrıdı bugece diyerek geldi.o gün akşama kadar yine iş yerinde oyalandı.çalışmayı çok seviyordu.ve ertesi gün yatağından kalkamadı.ortopediye götürdük hemen kemik incelemeleri kan tahlilleri falan yapıldı.belde çökme ve kırıklar olduğu kemik erimesinin ilerlediği söylenerek valsıyum ve kemik erimesini tedavi edici alendronat sodyum içeren bir ilaç verildi.fakat sanki saatler bile yarışıyordu.ve daha kötü olmayabaşladı yattığı ve oturduğu yerden kalkmak yatakta yatmak bile onun için büyük bir ızdıraba dönüştü.bütün bunlar 2-3 gün içinde olanlar.yine aynı hafta ürolojiye gideceğim dedi ve orayada götürdük prostatına baktırmak için.işte o gün kan tahlillerinden şüphelen ürolog hemen aynı tahlilleri bir dahiliyeciye daha göstermemizi söyledi.tam ismi aklıma gelmedi ama bir şey yaylımına baktırdı dahiliyeci kanda.burda işimizin olmayacağını büyük illere özel hastanelerede değir fakültelerden birine gitmemizi kemik iliğinde kan yapan hücrelerin baskılandığını ve kan üretemediklerini söyledi.bunun üzerine ist.cerrahpaşa tıp fak.gittik.yapılan tahlil ve kemikten yapılan biyopsi sonucu multıpl myelom tanısı kondu ve belde kırılan kemiklere ışın tedavisi başladı.üremiz hep yüksek
    serumdan dolayı olduğunu söylüyorlar.böbrek değerlerimiz bir hayli bozulmuş durumda.bu hastanede 3.haftamız.yarın ışın ted.bitiyor.ama tedaviye başlamdan önce daha dinçti şu an telefonda konuşurken bile nefesi çok yorulmuş gibi geliyor ve lafları tam toparlayamıyor ağzında.aynı oda içindeki lavobaya gidip gelinceye kadar ssaki kilometrelerce yol yürümüş gibi yoruluyor.doktorların söylediği yapacak birşey olmadığı sadece bundan sonra ağrılarını hafifletip kalan yaşamını rahat geçirtmeye çalışaklarını söylüyorlar.hastalığın kaçıncı evrede olduğu bilmiyor ve merak ediyoruz.birde kesinlikle enfeksiyon kapmaması gerekiyormuş.biz çanakkalede oturuyoruz.hastaneden çıkınca neler yapmamız gerektiğini ve bizi nelerin beklediğini bilmiyoruz.tek bildiğimiz zor günlerin bizi beklediği.allah kimseye dermansız dert vermesin.tekrar herkese aci şifalar dileğiyle..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Lütfen isim vererek doktorları kötüleyen yorumlar yazmayınız ve/veya yakınlarınızın vefatını bildirerek diğer hastaların moralini bozmayınız.
Yorumlarınızın yazı konusu ile ilgili olmasına dikkat ediniz. Genel konulardan ya da durumunuzdan bahsedecekseniz yorumunuzu Forum-2 yazısının altına yazınız. BLOGDAKİ YAZILARI, YORUMLARI TAM OLARAK OKUMADAN SORU SORMAYINIZ. ARAMA KUTUSUNU KULLANARAK SORMAK İSTEDİĞİNİZ KONUDA DAHA ÖNCE YAZILAN TÜM YAZI VE YORUMLARA ULAŞABİLİRSİNİZ.

Mail adresimi bulup mail atanlar: Mail'e cevap vermiyorum. Lütfen soru ve düşüncelerinizi blogdaki açık forum sayfasına ya da ilgili konunun sayfasına yazınız.

Pazarlama mesajlarını silmek için yorumlar denetlenmektedir, bu nedenle yorumunuzun yayınlanması BİRAZ ZAMAN ALABİLİR. Lütfen sabırlı olun, yorumunuz mutlaka yayınlanacaktır.

Katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lenalidomid (revlimid)

Forum - 1

1-Multiple myeloma (myelom) ile tanışma