Akut böbrek yetersizliği ve Ağrılar

Benim bilgi ve tecrübem olmamasına rağmen, akut böbrek yetersizliği ile ilgili yazışmalar için ayrı bir kayıt açmanın faydalı olacağı kanısındayım.


Mrh benimde ablam 44 yasinda 7 ay once teshis birakildi mm. 2 kur vad tedavisi aldi plazma hucresi %8 e dustu bu sinuc gayey iyi. Yaklasik 20 gun once akut bobrek yetmezligine girdi. Suan cok zayiflamis ve gucsuz inanin cok caresisiz acaba bizim durumda olanlar varmi lutfen bi yorum yazarmisiniz tesekkurler.

AKUT BÖBREK YETERSİZLİĞİ İLE TECRÜBESİ OLANLAR!!!
Benim böbrek yetmezliği ile ilgili bir bilgim ve tecrübem yok. Tecrübesi olanları yazmaya davet ediyorum. Lütfen buraya yorum yazın..


merhaba,

benim babamın hastalığının teşhisi de akut böbrek yetmezliği neticesiyle konulabildi.2009 yılından beri m.m tedavisi görüyoruz. kreatin değerleri teşhis konulup,hastaneye yattığımızda 11 civarlarındaydı ve bu değerler oldukça yüksek değerler. Babam o dönem geçici olarak bir kaç defa diyalize girdi ve böbrek yıkaması diye tabir etikleri kontrollü sıvı giriş çıkışları ile böbrek fonksiyonlarını biraz düzeltmeyi başardılar. diyaliz ile birlikte VAD tedavisi de başladı ve hastalık geriledikçe böbrek fonksiyonları düzeldi. Elbette tamamen değil doktorlar %35 düzeyinde böbreklerinin çalıştığını söylediler. O dönemden sonra sürekli olarak babamın özel diyeti oldu. Kesinlikle 0(sıfır) tuz ile beslendi,aldığı protein,calcium,fosfor gibi mineraller hesapalanarak günlük belli mg'lar şeklinde özel porsiyonlarda,özel yemeklerle beslendi. Kullandığımız kemoterapi ve diğer ilaçlar öncelikle böbrek yerine karaciğerden atılımı yapılan ilaçlardan tercih edildi. bu şekilde 4 yıldır böbreklerini aynı düzeyde korumayı başardık.
Saygılar
Duygu Denizyılmaz

Merhabalar,
Öncelikle Ümit Bey kusura bakmayın hep yazmak istiyorum ama birtürlü zaman bulamıyorum bilmem hatırlarmısınız benimde annem MM hastası ve size yazılar yazacağımı söylemiştim ama inanın koşturmaktan mücadeleden ancak vakit bulabiliyorum.

Öncelikle kandimi tanıtmak isterim çünkü yazdığım şeylerin bir yerlere dayandığını bilmeniz doğru olur diye düşünüyorum, Florida Teknoloji Enstitüsünde Moleküler Hücre Biyolojisi ve Moleküler Genetik hakkında lisans tamamlayıp istanbulda tıp fakültesinde master ve şuan doktora aşamasındayım.

MM de Böbrek yetmezliği asıl yaklaşık % 30 sıklıkta ve prognostik önemi olan bir komplikasyondur. Oluşumunda en önemli olay hafif zincirlerin tubuller içinde çökerek tubulleri tıkamasıdır. Hiperkalsemi ve nefrotoksik ilaçlar myeloma spesifik olmayan ama diğer önemli böbrek hasarı yapan nedenlerdir. Bu böbrek yetmezliği kişiden kişiye farklılıklar gösterir kiminde akut gelişebilmektedir. Akut böbrek yetersizliğinde deksametazon içeren myelom tedavisi, sıvı replasmanı, plazmaferez ve diyaliz uygulanır, kronik böbrek yetersizliğinde myelom tedavisi ve diyaliz gerekir.Zaten MM de gelişen olaylar akciğer plazmaları, plazmasitomlar ve böbrek yetmezliği kemik güçsüzlükleri ile spesifikleşmiş durumdadır.Bol sıvı alımı ve myelomun kontrol altında tutulması bu durumu hafifletebilir. Kesin tedavisi malesefki yoktur.Bu durumların görülebilmeside gelişen ve farklılaşan ilaçlar sayesinde yaşam süresinin uzamasına bağlanmaktadır (örn plazmasitomların ilerleyen zamanlarda ortaya çıkması).

Herhangi bir sorunuz yada söylemek istediğiniz olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Serdar Erdoğan










Yorumlar

  1. Merhaba Ümit bey,
    Benim eşimede yaklaşık 8 ay önce mm teşhisi konuldu.37 yaşında ve 1,5 yıldır evliyiz çok ama çok zor dönemler geçiriyoruz. Şİmdi nakil olacak çapa hastanesinde fakat nakil olacağı serviste tadilat var diye bizi bekletiyorlar ve eşimin ayak ağrıları(nöropati) artık onu uyutmayacak derecede arttı. nötolojiye gittil vastarel mr ve trileptal verdi birde gelargine k kullanıyor ama 3 gündür hiç bir faydasını görmedi. acaba bu konuda bir deneyiminiz var ise ne iyi geliyor söylermisini.
    Teşekkürler
    Nurcan Büyükşentürk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim eşimin dayanılmaz bel agrıları vardı,gelargine hic fayda etmiyordu,doktor ağrı kesici bantlar vardı onladan kullanmıştık,nispeten daha iyi gelmişti.acil şifalar diliyorum,merak etmeyin bu günler geciyor...

      Sil
    2. Öncelikle vermiş olduğunuz bilgilerden ötürü tekrar teşekkür ederim. Fakat eşim Contramal kullanmıştı ama şiddetli yan etkisi kaşıntı yaptığından dolayı doktorumuz kesti. Ayrıca şu durumda yani bugüne kadar çapada tedavi görüdükten sonra hastane ve doktor değiştirmek mümkün müdür? doğru mudur? Konuyla ilgili fikir verirseniz sevinirim.
      Nurcan Büyükşentürk

      Sil
    3. Siz bu arada nerde tedavi gördünüz? Naklinizi kim yaptı?
      Nurcan

      Sil
    4. Ümit Bey, izninizle nöropati ile ilgili yanıtınıza ekleme yapacağım. Nöropatiler sizin dediğiniz gibi, özellikle ayaklarda başlayan acımalar, hassasiyet, duyu bozuklukları şeklinde başlayıp hem belirtileri ağırlaşır, hem de seviyeleri yukarı doğru ilerler, zaman içinde ellerde ve gövdede de yayılımı olur. Şiddetleri acıma-kaşıntı-ileri derecede duyarlılık-ağrı-şiddetli ağrı-şimşek çakması benzeri yakınmalar şeklinde ağırlaşan belirtiler gösterebilir. Kramplar ya da benzeri olaylar da içerebilir. Myelomada nöropatiler hastalığın genel belirtileri arasında olabileceği gibi alınan ilaçlar -özellikle thalidomide, velcade-nedeni ile de ortaya çıkabiliyor. (Şeker hastalığındaki nöropatileri de duymuş olabilirsiniz, mekanizmaları farklı olmakla beraber belirtileri aynıdır.)
      Söz ettiklerim yalnızca duyusal nöropatilerdir. Bir de motor, yani istemli adeleleri ilgilendiren ve iç organları ilgilendiren formları var. Bunlar oldukça ayrıntılı, ama kısaca iç organları ilgilendiren formlarından bahsetmeliyim. Bunlar eşimde ortaya çıktı, sizlerde de olabilir. Özellikle sindirim sisteminde belirgin, zaman zaman nedensiz, ateşsiz ishal atakları ya da kabızlık olabiliyor. Ya da cinsel alanda ortaya çıkabiliyor. Bu belirtileri nörolog arkadaşım bana "viseral nöropati" olarak adlandırdıklarını söylemişti. Nöropatiler için sizin de ifade ettiğiniz gibi b vitaminleri-Benexol,apikobal..- ve Nörontin, Lyrica gibi antiepileptik-antinöropatik ilaçlar kullanılıyor. Bunlar doz olarak belirtileri hafifletmediğinde hekimler dozunu arttırabiliyor. Ama maalesef özellikle motor ve iç organ nöropatileri için çok yeterli olamıyor bu ilaçlar. En azından eşimde böyle oldu, oluyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir bir hekim ve hasta yakını olarak. Hepinize sağlıklı günler diliyorum.
      Bu arada Ankara üniversitesi hematoloji kliniği bizim de tedavi olduğumuz yerdir ve Dr. Osman İlhan oradaki tüm öğretim üyeleri gibi ilgili ve bilgili bir hocadır. O klinikte de tüm hematoloji birimlerinde olduğu gibi hastalar hakkında tedavi kararını, akademik toplantı ile, konsey verir, bir tek hekim kararı ile tedavi uygulanmaz. (Benim görüşüm bu, etik olarak da eğitim hastanelerinde uygulama bu şekilde olmalıdır zaten. )
      Dr.Zülal Kutluay

      Sil
    5. Katkınız için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Kusura bakmayın Ümit bey,
    Ben sürekli aklıma geldikçe yazıyorum ama siz müsaitliğinize göre okur cevap verirsiniz diye düşünüyorum.Benim eşim için tanı konulduğunda Evre III dendi. Omirilikte T2 kırılmıştı nikahımızdan 3 gün önce sonrasında aylarca doktor ve hastane gezdikten sonra tanısı konuldu. Uzun bir dönemde çelik korse ile gezdi. Yeni çıkardı korseyi fakat kırık ile ilgili durumun akibiyeti belli değil. Şuan doktorumuz tamamen tedavi sürecine odaklandı.15 gün radyoterapi gördükten sonra endikasyon dışı olan velcade tedavi başlandı ve biz 2 aydır nakil için bekliyoruz. Fakat doktorumuz eğer nakli başka hastanede olursak sonrasında çapaya geri dönemiyeceğimizi söyledi.Bu durumda açıkcası çaresiz kaldık ve bekliyoruz. Fakat belirttiğim gibi eşimin ağrıları çok fazla ve artık uyuyamıyor ki normalde ağrı eşiği yüksek biridir.Biraz aklımız karıştı doğrusu:((
    Nurcan Büyükşentürk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba bizimde durum sızınkı gıbı korse ile gezdırıyorum babamı herhangı bır sorun yasamaması ıcın bızdede cokuntuler mevcut, şu an nakil için hastanede yatıyoruz bugunku kok hucre toplamasıda yetersız oldu yarın buyuk ıhtımal aksılık olmazsa yeterı kadar toplanıp carsamba nakıl olacak, kit hemşirelerine nakilden sonra nasıl bır kontrol sıstemı olacak diye sorduğumda bana dedıklerı prosödür olarak nakıl oldugunuz hastanede bır sene kontrolunun yapılmasının zorunlu olduğunu bır seneden sonra baska bır merkezden takıbınızı yaptırabılecegıımızı soyledı,

      büyük ihtimal sizede bu prosödürü söylemiş olabilirler, siz dr dan ziyade kit ekibindeki sorumlu hemşirelere tekrar sorun dr un söyleyiş tarzından dolayı yanlış anlamış olabilirsiniz.

      Allah yardımcımız olsun.

      Sil
  3. Valla ne desem bilmem ki? Bana biri bunu söylese (yani burada tedavi olmazsın dese) **@*!!! der, anında başka hastaneye giderim. Başta sağlık bakanlığı, her yere de şikayet ederim. Hasta hakları Yönetmeliği şunları söylüyor :

    Bilgi İsteme

    Madde 7- Hasta, sağlık hizmetlerinden nasıl faydalanabileceği konusunda bilgi isteyebilir. Bu hak, hangi sağlık kuruluşundan hangi şartlara göre faydalanılabileceğini, sağlık kurum ve kuruluşları tarafından verilen her türlü hizmet ve imkanın neler olduğunu ve müracaat edilen kuruluşta verilen sağlık hizmetlerinden faydalanma usulüne öğrenme haklarını da kapsar.
    Bütün sağlık kurum ve kuruluşları, hastayı birinci fıkra uyarınca bilgilendirmek için yeterli teknik donanımı haiz birimi oluşturmak; bu birimde, hastaya kesin ve yeterli bilgi verebilecek nitelik ve ehliyete sahip personeli daimi olarak istihdam etmek ve hastanın ihtiyacı olan birimlere kolayca ulaşabilmesini temin etmek üzere, kuruluşun uygun yerlerinde bilgilendirici tabela, broşür ve işaretler bulundurmak gibi tedbirleri almak zorundadırlar.

    Sağlık Kuruluşunu Seçme ve Değiştirme

    Madde 8- Hasta; tabi olduğu mevzuatın öngördüğü usül ve şartlara uyulmak kaydı ile, sağlık kurum ve kuruluşunu seçme ve seçtiği sağlık kuruluşunda verilen sağlık hizmetinden faydalanma hakkına sahiptir.
    Mevzuat ile belirlenmiş sevk sistemine uygun olmak şartı ile hasta sağlık kuruluşunu değiştirebilir. Ancak,kuruluşu değiştirmenin hayati tehlikeye yol açıp açmayacağı ve hastalığının daha da ağırlaşıp ağırlaşmayacağı hususlarında hastanın tabip tarafından aydınlatılması ve hayati tehlike bakımından sağlık kuruluşunun değiştirilmesinde tıbben sakınca görülmemesi esastır.


    Ben ne zaman hastane değiştirdiysem, o güne kadar o hastanede tutulan bütün bilgilerimin verilmesini istedim ve hemen dosya halinde verdiler.

    Bana sorarsanız önce benim ve yakınlarımın sağlığı gelir. Böyle tehditlerde bulunan doktorları da, konuştuğuna pişman ederim. Ama ben böyle konularda biraz deliyimdir. Zaten myeloma'nın tedavisi her yerde aynı...

    Fakat, zor bir karar. En iyisini siz bilirsiniz. Önce sorun soruşturun, sonra da sakince düşünüp, en mantıklı kararı verin derim.



    YanıtlaSil
  4. merhaba ümit bey böbrek yetmezliğiyle ilgili sayfa açtığınız için teşekkur ederim. inanın sayfanın başında yazılan yorum bizi çok mutlu etti. kemoterapiyle böbrek fonksiyonlarının düzelecegi bilmek hastamızıda rahatlattı biz ankara tıp hematolojide tedavi oluyoruz dr. osman ilhan acaba bu dr. hakkında bilgisi olan varmı.yorum yazarsanız sevinirim.teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Ümit bey,
    mm bobregi kemoterapi ile nasil bir duzelme icine giriyor, gec artik diyebilecegimiz bir zaman var mi? BY dort ay oldu, 3 aydir kemoterapi goruyorum, idrar ortalama gunde 250 ml. haftada 3x4 saat diyalize giriyorum. ayrica bobrek yikamasi nedir, biraz aciklarmisiniz? 6-7 ay sonra kemoterapi sonrasi bobrek fonksiyonlarinda yuzde 50 civari iyilesme olan bir vakaa var mi? cok tesekkur ederim. Dilaver Öncü / acolevi@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz beni doktor sanıyorsunuz galiba... Nasıl bilebilirim bunları?
      Bir doktor cevaplarsa biz de öğrenmiş oluruz.

      Sil
  6. Merhaba Ümit Bey,

    Eşim Enis'i nakil için dün Çapa has. Yatırdık. Cumartesi günü kökö hücre toplamaya başlayacaklar. Sanırım kemoterapi vermeyi düşünmüyorlar( nedenini her ne kadar anlamasamda) Bakalım nasıl bir süreç bizi bekliyor. Dualarınızı esirgemeyin lütfen :)

    YanıtlaSil
  7. Ümit Bey,

    Size bir şey sormak istiyorum. Tanı konulduğu zaman hangi aşama daydınız? (Evre olarak)
    Nurcan Büyükşentürk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. fazın başlarındaydım. Özellikle kafatasımda ve kemiklerde ciddi tutulum vardı, fakat henüz kemik tümörü oluşmamıştı. (Myeloma evreleri yazısını gördünüz sanırım.)

      Artık durum ne kadar ya da ileri olursa olsun, toparlıyorlar. Eskisi gibi değil, çok güçlü ilaçlar var ve her gün de yenileri de geliyor. Sanırım bir beş yıla kadar tam tedaviyi de bulurlar. Moralinizi bozmayın.

      Sil
    2. Ümit beyyyy...selamlar size ve sitedeki tüm dostlarımıza.....Hatırlıyorum da 3,5 yıl önce bu siteye bu hastalıkla tanıştığımda girmiştim ve çok umutsuz yazılar vardı....Ve o zaman o umutsuz yazıları okuduğumda hastalığımın en kötü zamanı olduğu ve kendim de hastalığı daha çok iyi tanımadığım halde insanlara umut vermeye çalışıyor ve aynı zamanda çekiniyordummmm....O zamanlar hastalıkla ilgili bu kadar aşama kaydedilmemişti....Hatta benim profesörüm bana dediki bir 10 yıl önce bu hastalık en fazla beş yıl yaşatıyordu şimdi çok şanslısınız dedi.....evet her geçen gün çok büyük gelişmeler oluyor ve bilim adamları artık bu hastalığın şifresini epeyce çözmüş durumdalar ve Ümit beycimmmm ben de sizin gibi düşünüyorummmm....Ve inşallah bizler bu hastalığın tamamen tedavi edildiği tam remisyon sağlanan günleri görürüz....hep umutluyummmm....hiç umudumu kırmıyor inanın sadece bu siteye girdiğimde hastalığı aklıma getiriyorummmmm....herkese selamlar sevgilerrr....elifinci1@superposta.com

      Sil
  8. Slm ankara tip fakultesinde takibi yapilan varmi hangi dr. Gidiyorsunuz acaba bilgi verirmisiniz.allah tum hastalara sifa versin herkese gecmis olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana tanı 2010 Mayıs ayında konuldu,o gunden beri Ankara tıp Cebeci de tedavi oluyorum, kök hücre nakli de orada oldum, doktorum Meral Beksaç ekip çok tecrübeli, memnunum.
      Geçmiş olsun.
      Mujgan

      Sil
  9. ümit bey tekrar merhabalar, bana ilaçlar ve yeni tedaviler ile ilgili bir yer açarsanız orada yazmak ve soruları cevaplamak istiyorum

    Serdar Erdoğan

    YanıtlaSil
  10. Ümit Bey Merhaba,

    Enis'i (Eşim) hastaneye yatırdık. Önce aşılama yaptılar sonrasında kökö hücre topladılar. 2 gün sürdü toplama işlmei toplam 5.000.000 milyon toladılar. Şİmdi bize bir ilaç raporu çıkarıyorlar ALKERAN (Melfalan)lacını alabilmmiz için. Sonrasında ilacı ne zaman temin edersek o zaman vermeye başlayacaklar. En son aşamada sanırım nakil olacak. Umarım her şey yolunda gider. Süreci çok merak ediyorum.
    Nurcan Ay Büyükşentürk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ümit bey,

      Enis için yarın kemoterapiye başlanacak. Alkeran (Melfelan)
      48 saat sonra nakil yapılacak yani pazartesi günü. Bugün ise katater takıldı biraz canı yandı o yüzden ağrı bantları aldık. Sanırım asıl sürecimiz şimdi başlıyor. Sıkıntılı bir Süreç olacağını doktorumuz söyledi.Dua edin lütfen..

      Sil
    2. Biraz sabır..Her şey yoluna girecek. Allah yardımcınız olsun.

      Sil
  11. mm ıle yaşamaya çalışanlara selam... benim annem 79 eylül ayında teşhis kondu ve hemen velcade tedavisi başladı alkeranla birlikte 3. kürden sonra alkeranı doktorumuz kemikiliğini çok yorduğu için kesti.
    şuan velcade zometa decort la 21 günlük kürleri tamamlayıp 10 gün ara veriyor. ağrıları için geralgin-k kullanıyordu fakat 6. küre başladığımız sırada ağrıları dayanılmaz oldu. doktorumuz nörolojiye yönlendirdi. 1 haftadır LYRICA 75mg sabah akşam kullanıyor günün büyük bir bölümünü uykuda geçiriyor.son 2 gündür sol gözümde şişlik ve yüzünde kızarıklık var. Acaba yeni ilcındanmıdır bırakmak istemiyor.ayaklarıma çok iyi geldi diyor aynı şikayetleri olan varsa paylaşırsa sevinirim. herkese kolaylıklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada gözündeki şişlik için göz doktoruna muhakkak gidin derim. Velcade süresinde eğer sizede kordexa veriyorlarsa yani kortizon onun yapma olasılığı yüksek Benim eşimin gözü şişmeye başladı meğer arada kortizonu kestiğimiz için oluyormuş 10 günlük arada kordexa da alınmıyor ya ondan. Göz doktoru ilaç verecek ve sürekli takip edecek.
      Geçmiş olsun

      Nurcan Ay Büyükşentürk

      Sil
    2. Gözünün enfeksiyon kaptığını söyledi göz doktoru pomatları var kullanıyoruz . Ama anlı gözünün etrafı yani yüzünün sol yanı yara gibi oldu. antibiyotik alıyo ağızdan ayrıca kremler kullanıyoruz. zona gibi bişey dedi. hiçbir anlam veremedik. düşmüş gibi morardı sol tarafı?? ilginize teşekkürler sağlıklı günler ..........

      Sil
  12. Merhaba,

    Öncelikle sizlerde çok geçmiş olsun. Benim eşiminde dayanılmaz ağrıları oluyor özellikle her iki ayakta. gelargin-k artık fayda etmiyor bizede nörolog Lyrıca 75 mg verdi şimdi onu 150mg çıkardı. Ama artık oda fayda etmiyor ağrı bantlarına geçtik onunda yan etkisi oldu kaşıntı başladı diye kestiler. Şİmdi doktorumuz başka ilaç düşünüyor. Sizinle paylaşırım. Bu arada Ümit bey, bugün nakil işlemimiz bitti:) Şimdi ne olacak merakla bekliyoruz ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanıtlayan herkese çok teşekkürler. hepinize geçmiş olsun. Bizim 75 mg lık lyrıca dan 2 tane alıyor yani günde 150mg 10 gündür içiyor ama 2-3 gündür bu da yeterli gelmiyor geceleri hiç uyuyamıyor ilaç saati yaklaştıkça ağrıları artıyor. bunlar kemonun yan etkilerimi acaba bizim 6. kür şuan yarım
      kaldı. önümüzdeki hafta doktorumuzla görüşücez acaba kemoyu kesermi annemin yaşıda 79 oldukça hırpalandı.

      Burdan yazışmak insanı çok rahatlatıyor. Doktorumuz çok iyi olmasına rağmen sadece reçete edip görüşmeleri sonlandırıyo. Açıklama yapmıyor, bizi ilerki günlerde nelerin beklediğini söylemiyor ......

      Annemin sürekli sorduğu bu acılar ne zaman geçecek. Tam iyileşmeyeceksem ben bu tedaviyi devam etmek istemiyorum diyor ... Bizde buna cevap veremiyoruz.....
      Aynı yada benzer durumları yaşayanlar paylaşırsa sewinirim.

      Sil
    2. Merhaba,
      Öncelikle yine herkese binlerce kez geçmişler olsun. Lyrıca dan bahsetmiştim. Nörolog devam etmemiz gerektiğini söylüyor. Eşimin söylediğine göre ayağındaki yanmaları azaltıyo fakat ağrı için çok fayda etmiyormuş. Ağrı bantlarını tekrar denedik yine alerji yaptı fakat bu sefer Avil yapılmaya başlandı. Şimdi ağrıları çok ama çok azaldı:). Muhtemel aynı süreçler.
      Nurcan Ay Büyükşentürk.

      Sil
  13. Sevgili arkadaslar,
    mm bobregi kemoterapi ile nasil bir duzelme icine giriyor, gec artik diyebilecegimiz bir zaman var mi? yedi ay oldu, 6 ay kemoterapi gordum, idrar ortalama gunde 250 ml. haftada 3x4 saat diyalize giriyorum. ayrica bobrek yikamasi nedir, biraz aciklarmisiniz? 6-7 ay sonra kemoterapi sonrasi bobrek fonksiyonlarinda yuzde 50 civari iyilesme olan bir vakaa var mi? cok tesekkur ederim. Dilaver Öncü

    YanıtlaSil
  14. Böbrek yetmezliği olupta nakil olamayan arkadaşlar varmi??bizde böbrek yetmezliği mevcut ve dr 1 2 yıllık ömür verdi??hic böyle bişey yaşayan var mi?? :((*(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu duruma myeloma hastaları arasında sıklıkla rastlanır malesef. Biliyorum, oldukça zor bir durum ama doktorun bu tahminine aldırmayın. Birincisi, nakil şart değil. İlaç tedavisi ile de nakil olmuş kadar myeloma geriletilebilir. İkincisi, her gün yeni ilaçlar çıkıyor.

      Asıl önemli olan şu: Siz pes ederseniz, hastanız pes ederse, öylece durur beklerseniz, beklenen olur. (Tahmin bu durum için geçerli). Ama aksine, yaşama arzusu her şeyi değiştirir.

      Bu güne kadar o kadar çok kişiye 1-2 yıl dendi ve gerçekleşmedi ki... Boşverin gitsin.

      Ses verin, 1-2 yıl denenler... Nerdesiniz? Kaç yıl oldu?
      Böbrekleri ile başı derde girenler!...

      Sil
  15. Cok sağolun. .lutfen var sa yazssin..duzelmiyir böbrekler. .

    YanıtlaSil
  16. Herkese iyi bayramlar. Mm ile böbrek sorunu olanlar. ..nakil olupta sıkıntıdan kurtulan var mu ya da nasıl bir beslenme ve tedavi görüyor yazabilirmisiniz...

    YanıtlaSil
  17. Herkese iyi bayramlar. Mm ile böbrek sorunu olanlar. ..nakil olupta sıkıntıdan kurtulan var mu ya da nasıl bir beslenme ve tedavi görüyor yazabilirmisiniz...

    YanıtlaSil
  18. Herkese slm. ŞÜKÜR 9 ay sonra nakil kararimiz alınmıştır. .Fakat benim kafama takilan böbrek lerdki sıkıntı. .normal da böbrek ten dolayi hayatı riski var diye nakil olmucakti. .Hastamiz 42 yaşında ..nakil kararina pek sevinemedim ..aramızda bu durumda olan oldu mu hic??umit bey siz tecrübelisinuz...hic karşılaştıniz mi??

    YanıtlaSil

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lenalidomid (revlimid)

Forum - 1

1-Multiple myeloma (myelom) ile tanışma