Tahlil sonuçları (10.6.2006) - Hastalıkla tanışma

10/10/2006
Hastalıkla tanışma
gamma protein : 41,10
IgG : 7010
IgA : 28
IgM: 8

---------------------------------
04/12/2006
VAD tedavisi sonrası
gamma protein : 33,80 Düşme var, iyi.
IgG : ?

---------------------------------
04/01/2007
VAD a devam
gamma protein : 32,80
Düşüş durdu..

---------------------------------

12/02/2007
gamma protein : 32,60
Düşme tamamen durdu, VAD'dan ümit yok
Velcade'e başlıyoruz.

---------------------------------

16/03/2007
1 ay Velcade sonrası
gamma protein : 32,20 Pek faydası olmadı

---------------------------------

03/04/2007
Velcade devam
gamma protein : 28,80 Evet düşüyor, ama istenen hızda değil

----------------

24/04/2007
Velcade devam
gamma protein : 26,00 Evet düşüyor, ama istenen hızda değil
Talidomid'e başlıyoruz.
--------------------

26/06/2007
Talidomid.
gamma protein : 15,30 SÜPER sonuç...büyük sevinç

-------------------

24/07/2008
Talidomid devam
IgG : 2400 Eh, 7000 ile başladığımızı düşünürsek fena değil.

-----------------
13/08/2007
400 mg - 8 tablet Talidomid..beni mahvediyor
Kök hücre nakline hazırlanıyoruz.
gamma protein : 18,70 Haydaa..düşüyor derken yükseliyor..

-------------------

18/09/2007
400 mg - 8 tablet Talidomid..beni mahvediyor
Kök hücre nakline hazırlanıyoruz.
gamma protein : 18,60 18'de takıldı

-------------------------------------------
KÖK HÜCRE NAKLİ
2007 Aralık sonu
-------------------------------------------
2008 Yeni bir yıl ve yeni bir hayat başlıyor
-------------------------------------------

14/01/2008
IgG : 1814 Hala yüksek 700-1600 aralığında olmalıydı..
2 adet -100 mg Talidomid başladı
--------------
25/02/2008
2 adet Talidomid'e devam
IgA=43 IgG : 1799 IgM <13 iga="42" nem =" 480" iga="38" igm="16" nem =" 480" iga="37" igg="591" igm="14" nem =" 240" iga="13<" igg="710" igm="14" iga="15<" igg="1201" igm="114" nem =" 160" igg="412" iga="13<">
IgG=934
IgM=40
Baş dönmesi önemli ölçüde azaldı ama tamamen yok olmadı.
Böyle devam edebilirsem iyi bir denge.

-------------------------
...
----------------------------
17 Aralık 2009
IgA:31
IgG:1564
IgM:30

-------------


---------------------------------------------

Yorumlar

  1. Merhaba Ümit Bey,
    Biliyorsunuz Babamın tedavisi Cerrahpaşa Tıp fakültesi Hastesinde ayda bir Vad + haftada 4 gün 40 mg dekort ile yapılıyor.iki ay gibi bir süre doldu. Vad çok fazla babamı zorlamadı. Ama dekortları aldığı müddetçe tüm vücudu çok fazla uyuştu. En canını sıkan şey ise dekortlar bitince bacaklarına çok sık ağrılı kramplar girmesi ve çok fazla hıçkırık tutmasıydı.Calsiyum ve magnezyum sonuçlarına bakarak doktoru normal dedi. Hıçkırık için bazı gaz hapları verdi.iki ay sonunda nihayet testler yapıldı.Sonuçlarını sizede yazmak istiyorum. Tedaviye başladığımızda IGG: 3360, idi. şimdi IGG: 710 ve Beta 2 mikroglobin değeri: 1659 ml düşmüş.Değerleri normal seviyelere inmiş.Bu bizi çok sevindirdi. Tedaviye olumlu yanıt verdiğini düşünüyoruz. P.tesi günü doktorumuz durumu değerlendirecekler. Tedaviye aynı şekildemi devam edilecek bilemiyoruz. Şu anda çok heyecanlıyız. Sağlıklı günler dilerim.
    Hatice Karyol

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Hatice hanım,

    Belli ki babanız tedaviye olumlu tepki vermiş. Muhtemelen kortizon miktarını düşüreceklerdir, ama VAD ın standart süresini bitirmeden sonlandırmazlar.

    Kortizon doping etkisi yapan ve özellikle romatizmal ağrıları engelleyen hatta tedavi eden bir ilaç da aslında. Kesildiğinde, bu eski dostlarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bir de benim yan etkiler sayfasında anlattığım, vücudun kortizonu hemen yerine koyamaması durumu var. Vücudun kendini toplaması üç gün sürüyoer ve bu üç gün kolay geçmiyor, çok halsiz oluyorsunuz. Fakat benim öğrendiğim şu : sürekli yatmak, oturmak iyi değil, kaslar çok zayıflıyor. En iyi ilaç yürümek. Yürümek hem kasları güçlendiriyor hem de gaz'a çok iyi geliyor. Başta, özellikle bu kortizonun kesilmesini takip eden günlerde, çok zor gelebilir, bacaklar tutulabilir ama yılmadan yürümek lazım. Bunu bir tedavi olarak kabul edin.

    Uyuşmaya (nöropati) gelince..Evet ben de de çoktu. Doktorum bana Nörontin+apicobal kombinasyonu verdi, beni baya rahatlattı. Tamamen geçmedi ama katlanılabilir düzeye geldi. Çok rahatsız ederse doktorunuzdan ilaç isteyin, çaresi var aslında ama zaten yük altında olan karaciğeri daha fazla zorlamamak için fazla telaffuz etmek istemiyorlar. Zorlarsanız ilaç yazıyorlar.

    Bu arada enginar, zerdeçal gibi karaciğeri rahatlatan yiyecekleri tercih eder, zorlayanlardan uzak durarsanız iyi olur.

    Sağlıklı günler dilerim.

    YanıtlaSil
  3. merhabalar ümit bey,benimde annem multiple myeloma hastası.öncelikle size canı gönülden çok ama çok teşekkür ederim,böyle bir site hazırladığınız için.benim eşimin hep söylediği bir söz vardırdır,damdan düşeninin halinden damdan düşen anlar diye.kendisi beyin cerrahı ama oda biraz kaderci.hastalıkların belli bir şeye bağlı olmadığını biz çok dikkatli yaşasakta gelip bizi bulabileceği inancında.annem şu an 60 yaşında 3,5 yıl önce tanıştı mm le,çok neşeli,konuşkan,hiperaktif denecek kadar hareketli biriydi...hastalığını kabullenemedi bu yıla kadar,vad tedavisi,talidomide,dekort,velcade tüm bunları sırasıyla bazen bir arada denedik,tabii şifalı otlarıda.hastalık önce l1,l2,l3,l4 kırıklarıyla başladı,sonrası malum.geçen yıla kadar cerrahi bir müdahele görmemişti,bu yıl bel ve sırt bölgesinde şimdide kalça ve uyluklarda plazmastom denen şeyler oluştu iki kez opere edildi,şu anda velcade alıyor sonra radyo terapi ye devam edecek.velcade iyi geliyor,tek sorunumuz bulantılaı çok şiddetli oluyor acile kaldırılıyor her seferinde.o antalyada tıp fakültesinde tedavi görüyor.eşimin hocası çok değerli ihsan bey tarafından.anneme bir çok kez kök hücre yapalım dendi fakat o çok korktu ve olmadı.iyimi yaptı kötümü biz hala karar veremiyoruz.fakat antalyada çok iyi örneklerle karşılaşmadı kendisi,oda çok etkiledi kararlarını.velcade sonrası bulantılar için tavsiye edeceğiniz birşey varmı değişik bilinen ilaçların dışında, bitkide olabilir.bu arada kendisi bir çok kez zatürre oldu ciğerlerine tüp takıldı ama atlattı,eşim diyorki mm öldürmez yalnızca enfeksiyonla tehlike oluşturur bu hastalıkta.yani lütfen hayata sıkı sıkı sarılın ve pozif düşüncenin gücüne inanın.biliyorum çekmeyen bilemez diyeceksiniz ama inanın siz acı çekerken bizlerde sizler kadar olasada o acıyı ta içimizde hissediyor ve birşey yapamadıça kahroluyoruz.size ve çok sevgili eşinize en içten sevgi ve dualarımı yolluyorum.sizinde sormak istediğiniz birşey olursa,ecemdakdeniz@hotmail.com dan ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. Herkese mrb..benim bi sorum olacaktı beta 2 nakil sonrası neden yüksek çıkar acaba bilgisi olan var mi???bu arada umit bey eski tahlil sonuçlarınz vardi neden gzkmuyr??

    YanıtlaSil
  5. Umit bey merhaba...yazinizi okudum ama en alta yazinca gozumden kacmis..bugun yine okudum aaa baktimki ayak bileginiz kirilmis...gecmis olsun...insalalh hemencecik iyilesirsiniz... ben hemsireyim. Lutfen ayaginiiza sakin sakin yuklenmmeyin...yorumda yazamadim baktim yoruma kapanmis...IGG ile ilgili sonuc linkiniz vardi..ama artik yok. Neden kaldirdiniz acaba....tugba...antalya..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Lütfen isim vererek doktorları kötüleyen yorumlar yazmayınız ve/veya yakınlarınızın vefatını bildirerek diğer hastaların moralini bozmayınız.
Yorumlarınızın yazı konusu ile ilgili olmasına dikkat ediniz. Genel konulardan ya da durumunuzdan bahsedecekseniz yorumunuzu Forum-2 yazısının altına yazınız. BLOGDAKİ YAZILARI, YORUMLARI TAM OLARAK OKUMADAN SORU SORMAYINIZ. ARAMA KUTUSUNU KULLANARAK SORMAK İSTEDİĞİNİZ KONUDA DAHA ÖNCE YAZILAN TÜM YAZI VE YORUMLARA ULAŞABİLİRSİNİZ.

Mail adresimi bulup mail atanlar: Mail'e cevap vermiyorum. Lütfen soru ve düşüncelerinizi blogdaki açık forum sayfasına ya da ilgili konunun sayfasına yazınız.

Pazarlama mesajlarını silmek için yorumlar denetlenmektedir, bu nedenle yorumunuzun yayınlanması BİRAZ ZAMAN ALABİLİR. Lütfen sabırlı olun, yorumunuz mutlaka yayınlanacaktır.

Katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lenalidomid (revlimid)

Forum - 1

1-Multiple myeloma (myelom) ile tanışma