Yoga ve şifa

Aşağıda yoga eğitmenimin bir yazısını okuyacaksınız. Eğer ilgilenirseniz, doğrudan kendisiyle bağlantı kurabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın.


Herkese Merhaba,

Ben Özlem, Kundalini Yoga ve Meditasyon eğitmeniyim ve Ümit Bey benim öğrencilerimden biri. Umit Bey’deki gelişmeyi gözlerimle görüyorum ve bunda benim de payım olduğu için çok mutluyum. Gerçekten ilk günler epey sıkıntılıydı ama simdi üzerinden yaklaşık 3 ay geçti ve diğer öğrencilerden farkı kalmadı. Bu başarıyı sadece haftada 1 gün 1.15 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirdi. Sözün özü bunu herkes yapabilir ve aynı başarıya ulaşabilir. Bunun için 3 şey gerekli; Niyet, Disiplin ve Kararlılık.

Öncelikle size Kundalin yoga eğitimi ile de ilgili bilgi vermek istiyorum. Ders sırasında Nefes teknikleri öğrenirsiniz (Pranayam), beden kilitleri (Bandha), hareketler (Asana), Meditasyon ve Mantralar ve hatta yaratıcı vizyonlama (Yantras). Bütün bunlar bilimsel olarak bir araya geldiklerinde “Kriya” diye adlandırılır.

Mantra söylemek kesinlikle dini bir olgu değildir. Birçok mantra Sanskritçe veya Gurmukhi denilen eski zaman dilinde söylenir. Mantra söylerken ağzın aldığı şekil, dilin yeri, sözcüklerin söylenişi; ağzın içindeki baskı noktalarını uyarır, dolayısıyla beyin enerjisi yükselir, meditasyona hazır hale gelinir

Her katıldığınız ders; bedeninizi güçlendirmenin yanı sıra, duygusal ve ruhsal değişiminize de katkıda bulunur.

Şimdi Kundalini Yoga ve Şifalanma arasındaki ilişkiyi anlatmak istiyorum, çok fazla teknik terim kullanmadan yapmaya çalışacağım.

Kundalini her bireyde bulunan evrensel enerjidir ve atıl durumdadır. Kundalini yoga ile bu enerjiyi kullanılabilir enerjiye dönüştürürüz. Bir yaşam enerjisidir; Kundalini yogada “Prana” diye adlandırılır, Çinliler “Chi”, Japonlar “Ki” ve bilim insanları “Biyolojik enerji derler. Yaşam enerjisi sağlık, bolluk bereket ve mutluluk yaratır. Çünkü bu enerji bizi ruhumuzla yeniden iletişime geçirir. Modern çağda çoktan ruhumuzla iletişimi kaybettik.

Bedenimizde 8 dinamik enerji merkezi bulunur (çakralar). Enerji merkezlerimizin düzenli çalışıp ve hizalı olmaları gerekir. Kundalini Yoga yaparak onları hizalar ve düzenli çalışmalarını sağlarız.

Şunu özellikle belirtmek istiyorum Kundalini Yoga hastalık bazlı bir yoga olmayıp, temelinde “mükemmelik ve yücelik” vardır. Bir bilimdir, size bir insan olarak nasıl yüce olacağınızı ve isteklerinize kavuşacağınızı deneyimletir.

Ustalardan biri şöyle der; “Kundalini Yoga; hastalığa göre öğretilmez ama hasta insana öğretilen kutsal bir bilimdir – Yogi Bhajan”

Bu kutsal bilim bizde farkındalık yaratıp, tekrar ruhumuzla ve sonsuzlukla iletişime geçmemizi ve hayatımızın kontrolünü almamızı sağlar. İşte hayatınızın kontrolü sizde olduğunda artık iyileşmek, sağlıklı, mutlu ve bolluk bereket içinde olmak sizin elinizdedir. Küçük bir not daha; Kendinizi iyileştirmekle, kendinizi sevmek aynı şeydir.

Hatırlayın! SİZ her şeyi mümkün kılacak kadar güçlüsünüz!

Sevgiyle kalın,

Özlem Ataman
Kundalini Yoga ve Meditasyon Eğitmeni
507 954 1902
kundaliniozlem@yahoo.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lenalidomid (revlimid)

Forum - 1

1-Multiple myeloma (myelom) ile tanışma